park prirode biokovo

"od 5. do 8.10. na Biokovu, u organizaciji SAK Extrema iz Makarske, AO PD Željezničara i AO Velebita iz Zagreba, te Komisije za alpinizam, održava se drugo izdanje alpinističkog kampa “Glavno da se klajmba”.

 

Memorijalni alpinistički susret posvećen je Toniju Rosi iz Makarske i Igoru Skenderu iz Beograda – dvojici prerano preminulih mladih alpinista, te je organiziran u duhu prijateljstva, druženja i ljubavi prema penjanju i planinama.

Skup je zamišljen je po principu “penjanje po danu, druženje tijekom večeri”. “Baza” je i ove godine stara škola u Bastu. Sve tri etaže škole su na raspolaganju za spavanje. Organizatori će za sudionike pripremiti zajedničke besplatne obroke tijekom tri večeri.

Besplatna predavanja u večernjim satima (u prostoru škole):

Subota 6.10. u 20:00 h

Big wall maherica Sunčica Hrašćanec o svojim penjačkim putovanjima; od Yosemitija preko Madagaskara do Bogaboosa.

Nedjelja 7.10. u 20:00 h

Legenda alpinizma Stipe Božić o dijelu bogate alpinistike karijere po njegovom izboru.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na kampu “Glavno da se klajmba” mole se da se obavezno prijave do jutarnjih sati 4.10.2012. na e-mail adresu glavno.da.se.klajmba@gmail.com kako bi organizatori znali točan broj sudionika zbog razloga sigurnosti, lakšeg organiziranja večera i ispunjavanja obaveza prema Parku prirode Biokovo.

Prijava mora sadržavati:
-ime i prezime,
-adresu i kontakt telefon sudionika,
-ime alpinističkog kluba ili odsjeka čiji je sudionik član,
-planirani datum dolaska i odlaska,
-te eventualne penjačke planove – ukoliko već postoje, koje smjerove na Biokovu sudionik namjerava ili želi penjati.

Sve upite oko kampa možete slati navedenu  e-mail adresu. Kontakt osoba tijekom trajanja kampa: Krešimir Milas 091/1144274

Mole se svi sudionici da ne remete mir i privatne posjede stanovnika, da iza sebe ne ostavljaju smeće.

Ovaj susret organiziran je volonterskim trudom grupe entuzijasta, uz izrazito skromna financijska sredstva, prvenstveno kao memorijalni događaj stoga se mole svi da svojim ponašanjem pridonesu tome da postane tradicionalan i prihvate činjenicu da postoji i određeni broj improvizacija.

Pratite  internet stranice organizatora, jer će se tamo objavljivati sve potencijalne nove i detaljnije obavijesti i eventualne promjene:

http://www.ekstrem.hr/
http://www.aozeljeznicar.hr
http://www.pdsvelebit.hr/AO/forum/
http://www.plsavez.hr/novosti/alpinizam/"

 

 

izvor (tekst i slika): Mosoraški pristup