m1 ZC

"Borna Čujić proteklih je deset dana prije natjecanja u Langenfeldu proveo na bolder tripu u Magic Woodu u sastavu proširene ekipe u kojoj su bili i Evropska prvakinja Staša Gejo iz Srbije te naši Vito Mužević, Barbara Gilić, Frane Čulić, a uz njih i Salih Mulaosmanović i njegov frend Arman.

Glavni cilj puta bio je Magic Wood. No kako je to već običaj ove godine, imali su dosta problema sa vremenom i učestalom kišom tako da su mogli penjati samo nekoliko dana. Ostalo vrijeme uglavnom su jeli, spavali i kartali. Odrađen je i jedan trening u dvorani u Churu.

Tako da u tri prava penjačka dana nisu mogli ostvariti sve svoje planove i projekte. Unatoč tome Borna je probao veliko broj težih smjerova, borio sa sa osmicama i sedmicama, a nešto je i popeo: Schnebret 7c flash, Intermezzo 7c ( 7b+? ) flash, te također na flash Hohenzone 7c (iako nije pravi flash jer je prvo flešao lakšu varijantu istog smjera). Uz to nanizao je i niz flash uspona u smjerovima 7a i 7b. Od ostalih članova tima vrijedan uspon napravila je i Staša koja je popela Schneebret.

Uzdrmani kišom i mokri kao crkveni miševi članovi tima odlučili su da sreću potraže u Zillertalu. No kiša ih je dočekala i tamo. Stigavši usred noći nisu našli kamp, te su šatore podigli ni više ni manje nego pred kućom Gerharda Horhagera. Iako je Gerhard znao da će u toku tjedna stići veliki i mali Čuja, ipak je bio nemalo iznenađen kad se probudio, a u dvorištu šatori!

Gerhard se pokazao odličnim domaćinom, te je timu umjesto da kampiraju na kiši ponudio svoj štagalj (uređen za spavanje), ali i ono vrednije: bolder za trening sa najnovijim Squadra hvatištima.

Kako je kiša i dalje padala dio ekipe vratio se u domovinu, a Borna je produžio u Langenfeld na tekmu. Više…"

 

izvor i slika: Zagreb Climbing