IMG 2157

Kako svaki put tako i ovaj, bio je više nego uspješan za Pk-Vertikalovce u kotečniku... S obzirom da je vrijeme bilo idealno takvo je bilo i trenje, pa se popela masa smjerova... 

Ivana Balić koja je prvi puta bila na Kotečniku i koja je tek nedavno počela penjati nanizala je sveukupno dvanaest smjerova na tom izletu i podigla level na 6b. Svaka čast!

- Gusjenica 5c, OS
- Cekinček 6a, flesh
- Mravlja 6b, flesh
- Po 5b, OS
- Dipsi 5c, OS
- Tinki binki 5c, flesh
- Alya 4b, OS
- Pavlična Mary 5c, OS
- Leva zajeda 6a, OS
- Jajca 5c, OS
- Uho 5b, OS
- Babalu 5c+, OS

S nama je još bila i Valdka Češnjaj koja već jedno vrijeme nije penjala na pravoj stijeni tako da se samo upenjavala na top rope, ponavljajući za Ivanom sve smjerove. No ipak je na nagovor išla i uspjela postaviti jedan smjer, Aylu (4b).

Marijanu Lonjaku je ovo bio prvi izlet u Kotečnik ove godine pa je izgarao od želje da popne čim više smjerova što mu se i ostvarilo. Sveukupno je popeo trinaest smjerova:

- Gusjenica 5c, OS
- Cekinček 6a, flesh
- Škorpijon 6a+, OS
- Mravlja 6b, flesh
- Metulj 6b, RP
- Ob razu 6b, flesh
- Po 5b, OS
- Lili 6a+, flesh
- Dipsi 5c, OS
- Tinki binki 5c, flesh
- Leva zajeda 6a, OS
- Jajca 5c, OS
- Čez okno 6b, OS

Kao četvrti član ekipe bio je Marko Žabčić (moja malenkost) kojem ovo nije bio prvi izlet na ovo velebno penjalište. Točno prije tjedan dana sa lepoglavčanima sam bio ovdje, gdje sam uz sve ove smjerove (koje je popeo i Marijan) još popeo i Nosoroga 6a na On sight i Pink Pantera 7a. Taj izlet sam pink pantera popeo iz trećeg pokušaja, dok je mojem partneru (Ivan Štefičar) taj dan trebao pokušaj manje. po Ivekovoj izjavi, to mu je druga 7-ica u karijeri.

Od značajnih uspona moramo još spomenuti da je Filip Loparić popeo 7b, Narobe Svet za koji veli da bi mogao biti 7a+, a uz taj smjer filip je još popeo Olivu 6c, Sivi žleb 6b i Miki miška 6b sve na on sight. Tanja Mravlinčić s obzirom da jako rijetko trenira odnosno jako malo penje vani, stisnula je Mravlju 6b i Ob Razu 6b na flesh, te je ušla u snoopy za kojeg nažalost nije imala dovoljno snage da ga stisne do vrha.

 

članak napisao: Marko Žabčić