"Kod GUCM-a (Grenoble University Club for Climbing and Mountaineering) su primili nekoliko stranih studenata. Nakon penjanja sa nama većina je ostala oduševljena i nakon što se vratila u svoju zemlju nastavili su sa penjanjem. Naš prijatelj "Slim" je jedan od njih, ali ima nesreću, jer živi u Tunisu.

 

Tamo ima jako puno kvalitetnih stijena, a mnoge od njih su nevjerojatne stijene na nevjerojatnim mjestima. Ali sve do prošlog Juna postojala su samo tri klasična smjera (na Djebel Ressas u blizini Tunisa) koji su osigurani samo klinovima.

Slim nam daje sve potrebne informacije koje moramo ukalkulirati u svoj plan i zajedno sa još četrnaest penjača počinjemo opremanje novi sportskih smjerova svih težina na Djebel Zaghouan tako da Tunis može imati novo igralište za penjanje. Uz pomoć lokalnog speleološkog kluba Petzl i Francuskog CNDS-a (National Centre for Sports Development) napravili smo 25 novih smjerova u rasponu ocjena od 4a do 8a i četiri duga smjera u rasponu ocjena od 6a do 6c. To je izazvalo osnivanje prvog penjačkog kluba u Zaghouanu.

Lokalni penjači i ja bi bili ponosni kad bi došli ponoviti naše smjerova kako bi Vam mogli dati više informacija."

 

 

izvor: UKClimbing.com