Prvi dan.

Ovaj vikend je bilo idealno vrijeme za pentanje i zato smo se dogovorili da idemo nekam. Čorac je imal projekt u Istri, pa je predložil da bi išli tamo. Pošto ja nisam nikad tamo pentral bez pogovora sam se složil sa njim i tak smo mi krenuli na put do istre preko Slovenije...

Zašto preko dežele? Pa zato jer nam je to bila jeftinja varijanta nego da idemo preko Hrvatske. Znam neki će se sad začuditi i reči da nema šanse da je to jeftinija varijanta... Ali stvarno nam je bila...

No dobro da se sad vratimo na temu... Prvo penjalište koje smo posjetili u kasnim popodnevnim satima kad je sunce već zalazilo se zove Pandora ili Sopot, gdje nas je pričekao Čedo, te se sva četvorica spustili do penjališta, gdje smo imali kaj za videti. Ogromno penjalište sa puno smjerova i prekrasnim pogledom na stari grad Buzet.

Dobro ste pročitali u prvom odlomku, da je Čorko Igor (Petzl, Himalaya Sport) imao projekt, kojeg je taj dan popel. Smjer koji je popel se zove Avatar (8b) i poprilično je dug... Svaka čast care :)

Nakon toga Mucko Emil sproba jedan 7b+ koji nije uspel popeti nakon drugog puta. Pred kraj dana odlučuje se da bi popel Bitch Bug (6b) i Gent (6c) što mu i uspjeva. I treći član Varaždinske ekipe Marko Žabčić je zaključno za kraj dana, iz trećeg pokušaja popel Bitch Bug (6b).

Nakon toga smo svi zajedno zasluženo otišli na odlične čevape i pivu, a kasnije na spavanac u hotel sa miljon zvijezdica.

 

Drugi dan.

Nakon što smo se naspavali, krenuli smo u potragu za dobrom kavom i za kafićem koji je tak rano ujutro bio otvoren. I naravno našlim smo kafić sa terasom na suncu u samom centru grada Buzeta, gdje smo se ko gušteri na suncu grijali dok smo ispijali svoj omiljeni jutarnji napitak. Nakon što smo odradili jutarnje rutinu i razbudili se, krenuli smo na drugo penjalište koje se zove Buzetski kanjon.

Oko 1o sati kad se sunce malo sakrilo krenuli smo prema kanjonu tj. penjalištu. Kad smo došli imali smo kaj za vidjeti ogromni sektor prepun preljepih laganih i teških smjerova. Nakon laganog predaha odmah smo prionuli na penjanje, koje je za neke bilo malo manje uspješno a za one druge malo više. Pa je tako Čorko Igor (Petzl, Himalaya Sport) popel 7b i 7c+, dok je Mucko Emil popel 6c i 7a.

Oko 14 sata počelo je vrijeme nagovještati da bi moglo biti kiše i da bi svi mogli biti mokri ko miševi dok se došečemo do auta. Tad je pala odluka da je najbolje da pokupimo stvari i krenemo lagano prema doma.

Ako nekoga navede put u Istru prema Buzetu, otiđite do penjališta Pandora ili do Buzetskog kanjona, neće vam biti žao.