Alexander Megos on Rockland

Jednom jako jako davno kada još nisam imao svoju žutu majicu, moj prvi bolderski put odveo me na ovo magično mjesto nazvano Rockland. Tako je Megos započeo svoju priču koja je počela 2012 godine.

Priča koju je tada započeo danas se nastavlja tako da je na ovom putu Megos popeo nekoliko teških problema koje su Dave, Daniel i Nalle postavili.

Prvi dan se odmah bacio na posao da odradi stare dugove i zatvori stare projekte koje je još prije cca tri godine započeo. Jedan od projekata koji mu je od tada ostao je Monkey Wedding (8B+) za kojeg mu je sada trebalo svega pola sata da se prisjeti gibova i da ga popne. Problem je do sada vidio samo osam uspona, koje su napravili: Paul Robinson, Adam Ondra, Daniel Woods, Nacho Sanches, Vadim Timonov, Nalle Hukkataival, Shawn Raboutou i Charles Albert.

[InstagramShortcode link="https://www.instagram.com/p/BWYNL_zhWSe/" width="612"]

[InstagramShortcode link="https://www.instagram.com/p/BWaq8YdhCBN/" width="612"]

Nakon toga, drugi dan nakon što je stigao u Rockland, bacio se u potragu za novim problemom, ali koji bi što više odgovarao njegom stilu penjanja, kao što je to bio Monkey Wedding. Odluka je pala na Nalle-ov novi problem "The Finnish line" koje do sada nitko nije ponovio bez obzira što su neki pokušavali da ga popnu. Megos je za problem rekao: "mislim da je ovo jedan od najboljih problema koje sam ikad vidio i jedan od najstrašnijih." Trebalo mu je pet dana dobrog hrvanja prije nego ga je popeo.

Moramo napomenuti da je Megos prvi penjač koji je na OS popeo 9a i ako se on toliko hrvao sa problemom mislimo da Nalleova ocjena od ~8C nerealna odnosno da je preniska.

[InstagramShortcode link="https://www.instagram.com/p/BW2wbGKBDQq/" width="612"]