"U Subotu popodne nakon penjanja u Čirotežu, Borna Čujić po prvi put posjetio je finalno natjecanje BLIKa (Bolder liga Istre i Kvarnera). Tekma je održana na lijepom novom bolderu u Roču smještenom u Društvanom domu koji je napravljen sredstvima iz Evropskih fondova.

BLIK kao i BLOK lijepo je i zanimljivo natjecanje, sa ipak nešto manje od četrdeset sudionika. Ipak prisutni su bili skoro svi Istarski asevi. Penjalo se oko dvadesetak smjerova kao i na BLOKu u tri grupe: žene, hobby i pro.

Borna je bio jedini koji je popeo sve smjerove, a još zanimljivije je da ih je sve popeo iz prve. Iza njega plasirali su se postavljači smjerova (da to se na BLIKu može!) Goran Matika i Petar Gojtanić te Vito Mužević….

Nakon tekme bila je naravno fešta sa gratis pivom i gulašem. Sve u svemu lijepo i ugodno iskustvo i razlog više da se na BLIK ode i dogodine."

Na Blik-u su osim Borne sa kontinenta sudjelovali i stalni sudionici Blok lige, Filip Loparić i Marko Žabčić. Filip je zauzeo jako dobro 3 mjesto u hobby kategoriji dok je u toj istoj kategoriji Marko bio 13.

Marko je realno mogao stisnuti još dva ili tri smjera, ali tri dana penjanja u istri i novi grifovi u Roču dali su danak. Sve u svemu ne treba biti nezadovoljan, jer mu je to ipak prvi posjet Blik-u i 13 mjesto od ukupno 28 natjecatelja i nije toliko loše.

Ovo finale Blik-a uveličao je i Slovensko-Hrvatski penjač Klemen Bečan, koji je svojim egzibicijama na stijeni uveseljavao mnogo penjača.

20150411 204257

Rezultate sa Roča možete pogledati ovdje.

Dojmovi sa Blika su odlični, a domačini još bolji :). Nadam se da ću sljedeće godine opet biti u prilici posjetiti barem jedno od kola i da neću biti jedan od manjine kontinentalaca koji su došli uveličati ovo odlično natjecanje.

Dio atmosfere možete vidjeti na ovom kratkom videu.

Vidimo se do godine :)

 

info: Zagreb Climbing