Golden Shadow rockland 8aNu

Mirko Caballero je u posjeti Južnoj Africi točnije u Rocklandu napravio izvanredne rezultate. S obzirom da Mirko ima samo 13 godina i da je već u tom dobu popeo 8B+, govori koliko je on zapravo dobar i koliko se još očekuje od njega... tko zna možda je on sljedeći Daniel Woods, Nalle Hukkataival ili Jimmy Webb.

Kao što smo rekli, u Rocklandu Mirko je popeo The Vice 8B, a za problem je rekao: "Od kad sam prvi puta posjetio Rockland svoje vrijeme sam posvećivao tome da popnem što više problema, a velike projekte sam izbjegavao. Ali ovog puta sam ga morao probati. To je tako lijepa kompresna linija i puno je ljepša za penjanje nego što se čini."

Uz The Vice Mirko je popeo i Golden Shadow 8B+ također na istom penjalištu, što mu je ujedno i drugi 8B+. Donosimo Vam i njegov osvrt na problem: "Prije tjedan dana sam ga tri puta probao, ali sam tada bi skoncentriran na The Vice, tako da sam se na njega vratio tek jučer. Ispočetka mi nije baš išlo, ali hladnija večer i niže temperature su promijenile šanse za uspon."

Na Rocklandu se nalazi i Ashima Shiraishi, te ukoliko ste propustili njezin članak možete ga pročitati ovdje.

Mirko je svoj prvi 8A popeo sa samo 10 godina i od tada pa do danas je popeo preko 50 problema u rasponu ocjena od 8A do 8B+.

 


info i slika: 8a.nu