James Webb

James Webb nakon što je u Maju ove godine penjao na poznatom Francuskom penjalištu Ceuse i ostao zapanjen, ali zbog nedostatka vremena nije ništa popeo. Nakon toga se preselio u hladnije krajeve, točnije u Južnu Afriku (Rocklands), gdje je popeo nekoliko impresivnih FA.

Webb je kao što sam ranije rekao popeo nekoliko impresivnih FA a najdraži mu je "The dying breed" (7C+), a zatim redom: Where giants lurk (8A), The Matriline 8A (Skyline), The shadows 8B+ (Skyline), Close Encounter 8A+ (Cederberg).

Zadnji kojeg je popeo prije nego je spakirao kofere bio je bolder smjer naziva Yakuza kojeg je ocjenio sa 8A. Do objavljivanja ovog članka nitko nije napravio prvo ponavljanje ovog smjera, ali je zato probao Nalleov novi problem "The Finnish line" i nije ga uspio popeti. Rekao je: "Brzo sam napredovao u njemu, ali nažalost preostalo je premalo dana i pritisak je bio veliki tako da će me ta ljepotica morati pričekati za sljedeći godinu."

Prije nego je probao popeti Nalleov problem Webb je također ispenjao kreaciju Dave Grahama nazvanu "The wheel of retardation" koju je Dave ocjenio sa 8B.

 

Napravio je i drugi uspon na Nalleov Trust issues kojeg je ocijenio sa 8B.