Kao i svi ostali penjači i penjačice Mayan Smith-Gobat je provela mjesec dana u Španjolskoj. Kaže da se osjeća kao da je tek počela učiti penjati, a da već mora otići. Totalno se ufurala u penjanje i treba joj barem dva dana za svaki smjer. Jednostavno ima previše preljepih smjerova za penjanje, previše mjesta za posjetiti i previše iskustva koje ne bi trebalo propustiti.

 

Njene namjere su bile da ostane u Terradetsu tjedan dana. Ali je ostala oduševljena kada je radila na jednom smjeru i nije se uspjela okrenuti, a već je prošlo dva tjedna. Taj smjer joj je još uvijek nejasan. Došlo je vrijeme da se ide dalje, pa je taj smjer kao i mnogi drugi dospio na listu smjerova koje treba popeti kad malo ojača... Bez obzira što nije popela taj smjer, misli da je ispunio svoju svrhu, na način da joj je dao još malo više snage i izdržljivosti za razliku od ostalih smjerova na Terradetsu.



Za vrijeme boravka u Terradetsu osjetila sam kako se vrijeme mijenja od prelijepe, ali hladne i svježe Španjolske zime u potpuno proljeće. Temperature su se podigle, a doline su bile prepuno cvjetova. Sada sam u Siruani, gdje gledam grmljavinu i trudim se biti strpljiva. Zasada se ne žalim... ovo je prva kiša u mjesec dana od kad sam ovdje. Volim Španjolsku i želim da ovo moje vrijeme ovdje nikad ne završi! - rekla nam je Mayan.

 

izvor (slike i tekst): FiveTen