Ovo je bio veliki tjedan za penjačice u Španjloskoj. Francuska penjačica Alizée Dufraisse ponovila je smjer El Rastro (8c+) u Siruani, koji je napravio Dani Andrada u sektoru El Pati. Smjer El Rastro dijeli istu liniju sa svojim susjednim težim smjerom La Rambla i to tri četvrtine linije smjera, a pred kraj skreće lijevo u ocjenu 8b.

U prosincu 2011 godine Dufraisse je na redpoint popela svoj prvi 8c+, Patinoso, a zatim je mjesec dana kasnije popela smjer La Reina Mora 8c+/9a. Momentalno radi na drugom smjeru Broadway ocjene 8c+/9a, a na svojem blogu je navela da radi na lijepom smjeru Era Bella (9a). Alizée kaže da planira ostati do sredine Travnja i da je njezin cilj i dalje La Rambla.

Isti dan si njezina francuska prijateljica Caroline Ciavaldini za rođendan daruje smjer koji je u Oliani popela na redpoint, Mind Control (8c+). Taj smjer su ne tako davno popele: Nina Caprez, Daila Ojeda i Sasha Digulian.

Prošli tjedan Ciavaldini je penjala smjer Fish Eye (8c) također u Oliani. To je bio njezin projekt za taj mjesec. I kaže da je to čisti 8c smjer na izdržljivost sa nekoliko teških gibova i bez odmora.

 

izvor: Climbing.com
slike skinute sa: 8a.nu, Alizee Dufraisse blog, Caroline Ciavaldini