ursa 7b golubinjak ZC

"Nakon vrlo uspješne akcije opremanja novih sektora na Golubinjaku penjalište je postalo vrlo popularno i privlači penjače sa svih strana. Moglo bi se reći da je Golubinjak hit ovoga ljeta. Naravno ponajviše zahvaljujući penjačima koji su dali svoj doprinos opremanju smjerova kako radom tako i financijski. Oni koji su čekali da se akcija završi su i dočekali…

Tokom posljednjih dana akcija je nastavljena ponajviše čišćenjem novog sektora Holywood, ali nastali su i novi smjerovi. Žarko Kaličanin donio je viskotlačnu puhaljku da se u Holywoodu isčisti prašina iz smjerova što je i učinjeno, nažalost ne u potpunosti.

Jurica Levatić opremio je novi smjer u sektoru Conan. Ime mu je Medo, a ocjena 7b. Boris Čujić dodao je novi smjer u sektoru Holywood desno od Last Vegas: Rush 6c+.

King line Golubinjaka smjer Rock'n Rolla dobio je i prvi uspon (J. Levatić a kasnije i G. Matika te G. Dušić). Ocjena je tvrdi 8a. Još su neki smjerovi doživjeli FA npr Windlifter 7b+, te Dusty Crophopp 7b. Boris Čujić dodao je međusidrišta na smjerovima u centrali Holywooda tako da se sada mogu kao posebni smjerovi penjati donji lakši dijelovi (Last Vegas, The Expendables).

"Žarko Kaličanin i Boris Čujić opremili novu liniju desno od smjera Rush: Clint 7b+. Rush je produžen za 10 m 7a. Lijevo od Rusha u gornjem dijelu dodan je Enter the Dragon 7b/c. Krajnje lijevo u sektoru Conan B. Čujić dodaje: Cody Maverick 5c i Big Z 6a+.

U subotu u sektoru Zeleni zub Roman Ećimović izvodi FA odličnog smjera Lolita 7a za kojeg treba čak 16 kompleta. B. Čujić  također izvodi FA susjednog smjera Visoki C 6c. I dan kasnije aktivnost je na nivou. Krešo Morić izvodi FA smjera A Perfect World i predlaže 7b iako bi zbog težeg ulaza znalo bit i 7b+. Borna Čujić prvi je koji je na pogled popeo klasik Windlifter 7b+. Jura Govorčin popeo ga je na flash. Eduard Tudor popeo je Volgu 7a+. Dodajmo da je Mario Velčić iz Mošćenica izveo sad već peto ponavljanje top linije Rock'n Rolla 8a.

Da ne ostane sve samo na Golubinjaku pobrinula se Jani Zoraj koja na Pokojcu penje Rosnu ljubičicu 8a. Bravo Jani!"

Da ne ispadne da ovo hit penjalište ima samo lead smjerove, donosimo vam vijest da su se počeli raditi i bolder problemi. Ta vijest će posebno razvseliti neke Karlovčane koji više vjeruju chrash padu nego užetu :)

"Na blokovima odmah pored livade , na početku šume Krešo Morić, Borna Čujić i Jura Govorčin popeli su prve bolder smjerove i tek zagrebali u potencijal. Jura je izveo FA Medvjeđe šape 6A , dok je Borna izveo FA sljedećih bolder problema: Tobogan 6B+, Zlevanka 6C+ ( flash) , Zdeslav 7B, te Ursa 7B+. Ovo je tek početak, nekoliko slijedećih blokova nudi i teže linije."

 

izvor: Zagreb Climbing