Alexander Megos Fightclub 9b Kanada Canmore UKC

Alexander Megos kada je još bio u Kanadi napravio je prvi uspon na smjer Fightclub za koji je predložio ocjenu 9b, što bi značilo da je to najteža ocjena u zemlji.

Alexu je to druga 9b ocjena, prva je bio Sharmin First round, first minute na Margalefu u Španjolskoj, prošle (2015 godine) na sam božić. "Prvi dan kada sam došao u Kanadu Sonnie Trotter je nabušio ovi liniju u strahu da neću imati dovoljno projekata za penajnje, dva tjedna kasnije, nakon što sam na smjeru radio 5 dana (sa danom odmora) napokon sam ga uspio popeti i napraviti FA na Fightclub 9b, prvi 9b u Kanadi."

Nakon ovakvog uspona Alex je posjetio Albertu gdje je na flash popeo Sonnie Trotterov The Path (The Path of laest resistance) 8b+.

Sonnie je na svojem instagram profilu napisao:
"prije 9 godina penjao sam jedan prekrasan smjer na Louise jezeru u Kanadi. Nazvao sam ga The Path i predložio ocjenu 8b+. Stavio sam jedan mali ali solidni dio opreme u cug od 40 metara, što već samo po sebi znaći da ima zahtjevne gibove. Znao sam da će jednom, netko doći i popeti ga od zemlje i bio sam spreman na to. Smjer prije nego je Sonnie poskidao spitove iz njega je imao neki desetak ponavljanja, a poslije su ga tradicionalno popeli (ono što je redakciji poznato) Sonnie Trotter i Tommy Caldwell.

Nakon što sam Alexu objasnio betu i nakon što smo pogledali neke slike, Alexander je uzeo opremu i na flash popeo smjer. Njegova izdržljivost i strpljivost oboje inspiriraju i smiruju, tako da se kroz svaku sekvencu prolazio sa velikim samo pouzdanjem tako da je imao vremena za odmore i oporavke. Penjao se kroz smjer kao da ga je penjao već desetak puta. Svaku sekvencu je napravio savršeno.

Nisam siguran jeli ovo možda prvi 8b+ trad flash?"

 

 

info i slika: UKC