Ned Feehally setting up for the dyno on Ill Behaviour

Ned Feehally je napravio prvi uspona na direktnu verziju problema Renegade Master 7C+ (Froggatt Edge), kojeg je nazvao Ill Behaviour.

Ned je probao ovaj projekt prije nekoliko godina, ali je nažalost njegov napredak bio polagan, jer su ga u tome spriječili vremenski uvjeti. Za UKC je rekao: Problem je nevjerojatan. Ima jedan poprilično težak skok u čemu ja nisam dobar, tako da nisam baš siguran dali je to baš najbolja varijanta, ali je lijepo uspjeti ga stisnuti. Teško je reći dali je toliko zeznut ili je stvar predanosti, a najvjerojatnije je kombinacija jednog i drugog... Poprilično je težak gib, ali je također teško napraviti ga kad ste toliko visoko.

Dinamičan gib se nalazi na samom kraju pa kad ga je Ned probavao, probavao ga je na top rope prije nego ga je počeo penjati. Trebalo mu je otprilike 15 ulaza. Kada je došlo pitanje ocjene samo je rekao da se ne zamara sa time, jer da ima i bitnih stvari od toga.

Shauna Coxsey on Renegate Master

Nakon što je Ned popeo problem, Shauna Coxsay je iz trećeg pokušaja napravila ponavljanje Renegate Matera 7C+.

Jim Pope je također imao jako prooduktivan dan u kojem je popeo Renegate Master i Screeming Dream 8A. Nakon toga postavio je jedan bolder problem koji ide kroz prevjes i nakraju se spaja u Renegate Master. Problem je nazvao Popal Cancave, a ocjene je između 7C i 8A.

Vidjet ćemo što će ponavljači reći.

Jim Pope on his new line Papal Concave

članak napisao: Marko Žabčić