Adam OndraLifetime project8aNu

Daniel Woods je popeo The Golden Ticket na Chocolate Factory sektoru i kaže da se slaže sa Ondrom da ocjenu treba sniziti na 8c+.

 

Prisjetimo se The Golden Ticket i Pure Imagination u originalu su ocjenjeni kao 9a, ali nakon što ih je Ondra popeo na OS, predložio je snižavanje ocjene na 8c+ sa čim se slaže i Woods, te kaže da je to prikladnija ocjena.

Sa ta dva smjera + Southern Smoke Direct i još nekoliko teških smjerova, Woods (skupa sa Ondrom i još nekolicinom penjača) popeo je najteže smjerove na RRG-u. Prije nekoliko dana Ondra je počeo bušiti vjerojatno najteži smjer na RRG-u koji se nalazi između The Golden Ticketa i Pure Imaginationa, a nazvao ga je "Lifetime project". Prvih 10 metara smjera ima, "4-5 bolder problema koji se samo u mislima mogu raditi pojedinačno."

Prije nekoliko godina (kad je Ondra imao 15) prvi put smo imali priliku čuti da je Dani Andrada rekao, da budućnost za Ondru neće biti lijepa, jer da će mu uskoro ponestati smjerova za penjanje i da će početi bušiti nove jako teške linije.

 

 

izvor: 8a.nu, Climbing
slika skinuta sa: 8a.nu