Evo još malo informacija sa domače scene....

 

U Utorak se ekipa iz PK-Vertikala uputila na jedno malo penjalište u malom Austrijskom selu Bad Gamsu. S obzirom da se na takvoj stijeni (škriljevcu) nitko nije nikad penjao znali smo da će biti interesantno. I bilo je, kad smo došli vidjeli smo pola stijene u mahovini, a donji dio bio je mokar. Na svu sreću nisu svi smjerovi bilo takvi pa se dalo penjati dok sunce nije izlašlo i posušilo ostatak stijene.

Penjalište se sastoji od lakših smjerova pa jačim penjačima zasigurno neće biti interesantno. Ekipa je penjala cijeli dan i popela se masa smjerova, sveukupno smo popeli nekakvi 20-tak smjerova. Posebno bi trebalo izdvojiti prekrasni (ujedno i najteži smjer na penjalištu) uspon na Fliegendach (7a), kojeg rješavaju Marko Žabčić (2nd go), zatim odmah iza njega Perica Levatić i Marijan Lonjak.

S obzirom da samo ostali jako impresionirani ovim penjalištem, nadamo se da će nas vrijeme još koji dan počastiti sa suncem, kako bi mogli posjetiti i ostala penjališta u krugu Graza (Austrija).

Ljudi koji su bili na ovoj ekspediciji :) su: Marijan Lonjak, Marko Žabčić, Perica Levatić, Davor Troter, Zvonka Gverić, Mirjana Lovrenčić, Karlo Fištrek, Vanja Šomođi, Ana Hrešć, Mladen Skeja i Vladka Češnjaj.

Ostanite sa nama i pratite nas do sljedeće avanture :)

[YouTube id=piG0CwrnEqU]