Alexander Megos

Nakon što smo zadnji puta izvještavali o Megosovim usponima, Megos je od tada posjetio mnoga dobra mjesta, a jedan od tih je Waterfall Boven na kojem je popeo neke zanimljive smjerove Rodan 8b+ (2nd go) i A Life in Orange 8c+ (FA) oba smjera se nalaze na God No! Wall sektoru.

Nakon toga se zastavio na Voralbsee penjalištu gdje je napravio uspon na smjer Speed 8c+, a zatim je probao ekstenziju istog smjera ocjene 9a koju nije uspio riješiti jer je pao na lakšem dijelu smjera. Čisto za informaciju onima koje interesira, prvi uspon na Speed napravio je Beat Kammerlander davne 1995 godine.

Sljedeći zaustavljanje u red bull adventure aranžmanu je Basler Jura u Švicarskoj. Naravno da ni tamo nisu izostali rezultati sa uspona na teške smjerove, pa je tako napravio uspon na tri smjera: Ravage 8b+/c, Enfant de la Bohême 8c/c+ i L'appel de la Foret 8c. Na tom području čuo sam za jedan smjer naziva Im Reich des Shogun, ali o tom smjeru naravno da nitko ništa ne zna, prvi uspon napravljen je prije više od 13 godina a sve što o njemu znam je da ima neki famozni cross over sa rukama što sam i vidio na slici rekao nam je Alex. Bez obzira na loše vrijeme Alex je napravio 3će ponavljanje smjera iz trećeg pokušaja.

Poslije se Alex uputio na poznato Švicarsko penjalište Ticino, gdje je popeo Coup de grâce koji je ni manje ni više nego 9a. Dan kasnije popeo je još jedan smjer koji je malo niže ocjene 8c+, a radi se o smjeru Deus Irae.

Nakon jako lijepog vikenda provedenog u Švicarskoj Megosovi planovi su ga odveli u Arco kako bi trenirao sa Stefano Ghisolfi u dvorani, te nakon toga na Nago penjalištu probao Sid Lives 9a (autor: Gabriele Moroni) i Bucking Bronco 8c+.

Odmah po dolasku u Arco odmah je posjetio Nago i popeo Sid Lives koji je dugačak svega 7 metara, a interesantan je njegov komentar. Ne u vezi smjera nego u vezi štanda, da ne razumije kako nekome može pasti na pamet da sa uređenog penjališta ukrade štand. Moram priznati da ni meni to nikako nije jasno, a pretpostavljam da niti jednom normalnom čovjeku to nije jasno.

 članak napisao: Marko Žabčić