"Trojica vertikalovaca David Koljnrekaj, Igor Čorko i Jurica Levatić (Bim Sport, Petzl), u društvu Ivana Ljubičića, Sunčice Hraščanec, Siniše Škaleca, Ive Božić i Marina Marasovića posjetili su Španjolsku. U fino balansiranom zagorsko-zagrebačko-dalmatinskom društvu proveli smo dva prekrasna tjedna u španjolskoj Chulilli. Jelo se, pilo, zbijalo šale, a u odmorima od toga i penjalo :)

Chulilla je maleno, tipično španjolsko seoce, čiju idilu “narušava” jedino horda namagnezijanih, štrkljavih i nadasve žednih “turista”. Naime, rijeka Turia koja teće naokolo Chulille, izdubila je savršeno igralište za penjače. Kilometri strmog kanjona kao da su dizajnirani za penjanje. Rijetko koji smjer je kraći od 40 metara, izuzetno ugodan stil penjanja, bez pretjerano teških detalja, kao stvoreno za penjanje na pogled. Dodajte tome stotine i stotine smjerova i pomalo praznične ocjene, i dobijete čisti gušt :)

Popeli smo:
David, 15 smjerova od 7a do 7c, 7b na flash
Čorko (na malo skračenom boravku), 18 smjerova od 7a do 8a, 2x8a i 7c+ na pogled
Jura, 28 smjerova od 7a do 8a, 1x8a, 7c+ na pogled i 7c+ na flash (Agente naranja 8a, El dioablo viste 7c+ OS, Tequila sunrise 7c+ flash)

Nekoliko slika pogledajte u nastavku, a za više posjetite Sunkin FB profil"

"U toj ekipi bili su još i Sunčica Hrašćanec, Siniša Škalec, Marin Marasović, Iva Božić i Ivan Ljubičić koji je nanizao jako puno dobrih uspona, neki od tih uspona su: La Boca del voz 8a, Super cantina 8a, Entre dos caminos 8a. Dva smjera koja je popeo imaju ocjenu 7c+, a popeo je i sedam smjerova ocjene 7c od kojeg Cap i cua na pogled. Tu je još i niz smjerova 7b+ i niže.

Evo malo za fanove o smjeru La boca del voz :
The last two days, fighting with a sick tooth, not sleeping practically at all…really hard times, being on painkillers didn’t think I would have the focus needed but luckily when I started to climb magically the horrifying pain stopped! :) Quality route…few tricky sections and a pretty long move in the crux with a quite technical end that’s actually the redpoint crux! 3rd GO…in the end it went down easy, happy! Will see if I’ll do the one next to it by the end of the trip, a gem…A MUERTE!"

 

izvor i slike: PK Vertikal i ZC