DIREKT logo6

Kratak opis (izvještaj sa natjecanja):

  • 4.2. PH Boulder- PCZ Zagreb OTKAZANO RADI VREMENSKIH UVJETA. Otišli smo na revijalno natjecanje.
  • 25.2. PH LEAD – PCZ Zagreb – osvojeno- Valentin – 1. mjesto, Tanja 5. mjesto Iva 4. mjesto.
  • 5.3. Radovljica – prvo međunarodno natjecanje u discipini Boulder. Valentin 5. mjesto od 9 (popeto 8/9) , Markec 9. mjesto od 14. (5/9 + 2 zone). Tu su počeli problemi sa Ivom i njezinim koljenom te nažalost nije nastupila na odličnom, jakom i moramo reći organiziranom natjecanju.
  • 28.4. taj čudesni iRCC u Mitterdorfu (lead i speed) – možemo samo reći jedno jako loše iskustvo. Natjecanje je počelo u 9:30 a završilo poslije 23h. Nastupili su Iva i Valentin. Rezultati su bili u skladu sa organizacijom, a i jedno iskustvo koje se više, nadamo se, neće ponoviti. Druge godine ga nema u kalendaru, očito su pritužbe na lošu organizaciju došle do ušiju glavnog organizatora iRCC-a.
  • Uslijedila je mala pauza gdje se otišlo na revijalno natjecanje u Rijeku na 12. Zero memorijal. 28.6. Nastupili su: Valentin (kategorija cicibani 1. mjesto), Markec (2. mjesto) i Tanja (2. mjesto).
  • 1.10. PH Boulder u Fothi-i u Zagrebu. Nastupili su Valentin, Markec i Tanja. Osvojeno – Valentin - 1. mjesto (5/5), Markec - 3. mjesto (2/5 5/5 zone), Tanja je podbacila te zauzela 3. mjesto od natjecateljica sa popetim 1/5. Možda je mogla i više ali nažalost trema i ne konstanta forma uzeli su svoj danak.
  • 15.10. IRCC i PH u disciplini Lead – Nastupili su Tanja i Valentin. Valentin je tada bio u Top formi te je u PH zauzeo 1. mjesto. A u iRCC-u je borba bila doslovno do zadnjih "sekundi" te je izgubio prvo mjesto za samo 5 sekundi, ali su on i prvoplasirani imali isti taknuti grif u smjeru. To nam je pokazalo da možemo računati i dalje na takva natjecanja i nadati se boljem rezultatu. Tanja je zauzela 2. mjesto a u međunarodnoj 6. mjesto tad je već bila u solidnoj formi.
  • 16.12. PH Boulder SPLIT - bilo je zadnje natjecanje ove godine koje se održalo na razini PH u kolijevci dvoranskog penjanja u SPLITU, u dvorani SPK Marulianusa. Iako mala i niska dvorana pružila je dobar ugođaj i još zanimljivije smjerove. Nastupili su Valentin, Markec i Tanja. Valentin je zauzeo 1. mjesto, Markec 3. mjesto, a Tanja 4. mjesto (svi znamo kakvo je bilo Tanjino zdrastveno stanje). Na ovom natjecanju Markec je, moramo reći, napravio veliki pomak u penjanju i na nesreću nije, a vidjelo se da može, mogao se boriti za 1. mjesto sa Lukom Marinićem koji penje već dugi niz godina, ali ga je Marko upornim treningom sustigao, a sve ostale u svojoj kategoriji i prestigao. Tako da za iduću sezonu očekujem još bolje rezutate pošto je sad u toj kategoriji Markec bio među mlađima pa tako iduće godine ima ravnopravnije (nižeg rasta) penjače.

Sveukupno- klub koji je postigao u, 2 godine, jako dobre rezultate, ako ne i odlične. Te smo radi dobrog rada i rezultata pozvani na svečanu dodjelu nagrada u grad od strane gradnočelnika Marijana Škvarića.

 

MEDALJE:

  • Valentin Mravlinčić- PH lead 1. mjesto Zagreb, PH boulder 2. mjesto Pula, PH boulder 1. mjesto Zagreb, PH lead 1. mjesto i iRCC 2. mjesto Zagreb, PH boulder Split 1. mjesto. Revijalno natjecanje Zagreb PCZ 1. mjesto, memorijalno natjecanje Zero memorijal 1. mjesto.
  • UKUPNI pobjednik u disciplini lead u Hrvatskoj te UKUPNI pobjednik u disciplini boulder. ( 7 zlatnih i 2 srebrne medalje).
  • Marko Veseljak: 3 mjesto PH boulder Zagreb, 3. mjesto PH Split disciplina boulder, memorijalno natjecanje Zero memorijal 2. mjesto boulder.
  • ukupno: 3. mjesto u disciplini boulder u Hrvatskoj.(3 brončane medalje).
  • Iva Štefičar: bez medalja u 2012. godini (nažalost)
  • Tanja Mravlinčić: 3. mjesto PH boulder u Zagrebu, 2. mjesto disciplina lead Zagreb, 2. mjesto memorijalno natjecanje Zero memorial.
  • ukupno: 2. mjesto ukupno u disciplini Lead. ( 1 brončana, 3 srebrne ).

SVEUKUPNO : 16 medalja

 

2013. godina:
Valentin ide u kategoriju U12, Markec ostaje u kategoriji U14, Iva ostaje u katogriji U16, a Tanja ide u kategoriju juniora.
Plan za odlaske na inozemna i državna natjecanja u 2013.godini:

  • 2013-01-20 Alpe Adria iRCC 2013 Tarvisio (L),ITA,Lead
  • 2013-02-02 KFW Landesmeisterschaft, Kärntencup 2013 (B) St. Johann iR.,AUT,Boulder
  • 2013-02-16 iRCC , KFW Kärntencup 2013 Hermagor (L),AUT, Lead.
  • 2013-03-03 Alps-Adriatic iRCC 2013 (B) - SPO Radovljica (provisional date),SLO, Boulder
  • 2013-04-07 iRCC, KFW Kärntencup 2013 Wolfsberg (L), AUT, Lead
  • 2013-04-21 iRCC 2013 (L) - HRV Croatian Cup Zagreb, CRO, Lead
  • 2013-07-06 PETZEN CLIMBING TROPHY 2013 (L),AUT, Lead
  • 2013-07-07 PETZEN CLIMBING TROPHY 2013 (B),AUT, Boulder
  • 2013-09-15 iRCC Judenburger Climbing Contest (L), Kletterhalle Judenburg, AUT, Lead

 

Rad udruge:
U 2012. godini udruga je opremila penjalište u Lepoglavi, pod nazivom Čuturaševa peć, pa tako sad napokon možemo reći da imamo i prvo prirodno penjalište u Lepoglavi, dok se do sad pričalo da je to Ravna gora.

 

Penjanje u prirodi
Nastojimo što više odlaziti na izlete i penjati vani. Ove godine kao i svake Ivan Vitez je radio cijele godine, ali čovjek uvjek nađe vremena za penjanje što je pohvalno (uz faks i GSS). Nadam se da će to biti primjer svima vama mladima da se, uz dobru organizaciju i veliku volju, sve može kad se hoće. Popeo je bezbroj sportskih(dugih i kratkih) i alpinističkih smjerova. Digao je "level" na 7c+. Što znači da bi u 2013. trebao "pasti" prvo 8a.
Tanja je popela također svoj prvi 6c (možda i teži), te ponovila istu ocjenu na Pokojcu. Svi su ove godine penjali vani što je vrlo dobro za sve nas jer penjanje vani i u dvorani su dva druga svijeta.
Markec i Valentin su popeli 5c svoje najteže ocjene.
Ostatak ekipe je zadržao svoj "level" iz prijašnjih godina ali se nadamo da će iduča kao i svaka biti puno bolja i puno više izleta i penjanja u prirodi, a klinci puno natjecanja u Hr. i inozemstvu gdje će sakupljati iskustvo koje je najvažnije u takmičenju.

Na kraju zahvaljujemo se obitelji Štefičar što su nam besplatno ustupili prostor u sklopu APARTMANA EVA za održavanje skupštine.

 

 

izvor: SPK-Direkt