Wujiang CHN

Na zadnjem lead natjecanju u kineskom gradu Wujiangu prvo mjesto kod žena odnijela je opet Janja Garnbret (SLO), a kod muškaraca Stefano Ghisolfi (ITA).

Ako smo zadnji puta rekli da je Janja odradila odlično posao, onda je ovog puta odradila fenomenalan posao, jer je sa topom u 1/2 finalu i finalu pomela svoju konkurenciju. Niti jedna od ostalih djevojaka nije uspjela doći do topa, to vam sve govori koliko je ovog puta Janja bila superiorna nad ostalima. Drugo plasirana sa 45+ grifom u finalu je Koreanka Jain Kim, a treće plasirana sa 36+ grifom je Francuskinja Julia Chanourdie.

Nažalost ovog puta taktika koju je Romain provodio na prošlom kupu nije mu prošla jer je tom taktikom završio tek na petom mjestu dok su ovog puta prva tri mjesta osvojili neki drugi "klinci" :) Stefano Ghisolfiu (ITA), Tomoa Narasakiu (JPN) i Hanwool Kimu (KOR). Izgleda kao da je ovog puta smjer u finalu bio lakši od prošlog kupa jer je jedan od finaliste došao do topa, ali kada se sagledaju sve stvari tada se vidi da ostali nisu uspjeli daleko dogurati odnosno pali su na puno nižim grifovima.

Ostala su nam još dva laed kupa do kraja sezone i mislim da će biti napeto na samom vrhu u muškoj konkurenciji. Za sada u sveukupnom poretku stvari stoje ovako:
Janja Garnbret / Stefano Ghisolfi
Jain Kim / Tomoa Narasaki
Anak Verhoeven / Hanwool Kim

Sljedeći Svjetski kup u lead i speed disciplini održava se u Xiamen (CHN) - 14./15.10.2017.

 woman lead

 man lead