Na predzadnjem lead natjecanju u kineskom gradu Xiamen prvo mjesto odnijela je Anak Verhoeven (BEL), a kod muškaraca Korenaga Keiichiro (JPN).

U Kini je stvarno bilo jako napeto jer se svih trinaest koji su ušli u finale borilo za prvo mjesto. Da dobro ste pročitali 13 (trinaest) penjačica je ušlo u finale i sve su do finala briljirale, ono što hoću reći je da su sve popele do topa, a u finalu se iskazalo iskustvo, snaga i izdržljivost. U finale su ušle: Anak Verhoeven, Ashima Shiraishi, Janja Garnbret, Jessica Pilz, Mina Markovič, Akiyo Noguchi, Molly Thomphson-Smith, Jain Kim, Hannah Schubert, Risa Ota, Mathilde Becerra, Julia Chanourdie i Mei Kotake.

Kao što smo rekli kasnije se to iskristaliziralo i na prva tri mjesta su zasjele Anak Verhoeven, Ashima Shiraishi i Janja Garnbret. Anak je jedina koja je došla do samog topa dok je Ashimu i Janju dijelio samo jedan grif. Ashima je stigla do 34+ gripa dok je Janja došla do 33+ grifa, što ju je svrstalo na treće mjesto.

Kod muškaraca kako to priliči toj kategoriji, u finale je ušlo standardno osam najboljih iz polu finala a ne kao kod žena neuobičajeno trinaest :). Bilo je totalno napeto do samog kraja ali su nakraju prva tri mjesta zauzeli istočnjaci, Keiichiro Korenaga (JPN), Tomoa Narasaki (JPN) i Yufei Pan (CHN). Bez obzira što Korenaga nije briljirao u kvalifikacijama i polufinalu, ali je njegovo taktiziranje ipak urodilo plodom da se plasira u finale i izgleda da je jedini zbog toga imao dovoljno snage da dođe do 38+ grifa za razliku od ostalih koji su zaglavili na 33 i 34 grifu.

Ostao je još samo sraz u Kranju gdje će se vidjeti dali su nekima (koji neće doći na to natjecanje) sveukupni bodovi dovoljni da ostanu na samom vrhu ili će doći do nekih promjena. U isćekivanju Kranja :)

Sljedeći Svjetski kup u lead i speed disciplini održava se u Kranj (SLO) - 11./12.11.2017.

General result W O M E N lead

General result M E N lead