Na zadnjem lead natjecanju ove godine u malom Slovenskom gradiću Kranju, kako i priliči prvo mjesto odnijela je opet Janja Garnbret (SLO), a kod muškaraca Jakob Schubert (AUT).

Kim i Janja su se kao gladijatori na ovom zadnjem kupu borili za prvo mjesto, ali je na kraju ipak prednost domaćeg terena imala Janja i sa samo jednim grifom više došla do zasluženog prvog mjesta. Treće plasirana na ovom kupu bila je Molly Thomphson-Smith. Moramo napomenuti da je Molly sve bolja i bolja samo je pretpostavljam malo loše tempirala formu pa je u zadnja dva kola počela pokazivati rezultate, ali zato u sljedećoj natjecateljskoj sezoni očekujemo više od nje.

Jakob Schubert koji je već dugi niz godina na natjecateljskoj sceni, od kvalifikacija pa sve do finala odnosno prvog mjesta došao je zasluženo. Alex Megos koji se inače prije nije natjecao, ove godine je odlučio da se okuša i na tom području, pa po svemu što smo vidjeli možemo zaključiti da mu više leži lead nego bolder natjecanja. Po našem mišljenju mislimo da se Alex sprema za Olimpijske igre 2020 godine. No ni ovo drugo mjesto je dalo od lošeg rezultata, ali isto kao i kod Molly tako i kod njega imamo jako puno očekivanja. Treće plasirani je Rus Dmitrii Fakirianov koji je za razliku od Megosa već dugo na sceni.

Treba napomenuti da je ovaj zadnji lead kup u Kranju imao po nama najteže smjerove, odnosno da su se postavljajući dobrano potrudili da zakompliciraju natjecateljima uspone. Nakon svih kupova u 2017 godini sveukupni poredak kod muškaraca se jako promijenio dok kod penjačica nema nikakvih promjena.

Sveukupni poredak je sljedeći:
1. Janja Garnbret / Romain Desgranges
2. Jain Kim / Stefano Ghisolfi
3. Anak Verhoeven / Keiichiro Korenaga

U isćekivanju nove penjačke sezone :)

 Screenshot 2017 11 15 General result W O M E N lead

Screenshot 2017 11 15 General result M E N lead

članak napisao: Marko Žabčić