"Održano je i zadnje kolo u ovoj sezoni. Penjala su se dva “lead” smjera s time da su cicibani/ke i ml. kadeti/kinje penjali na “top-rope”, a st.kadeti/kinje i juniori/ke u vodstvu sa ukapćanjem. Organizacija je bila malo otežana zbog manjka osoblja, ali sve se uspjelo održati do 13h. Iako je bilo zamišljeno da na ovom natjecanju svi penju u svojoj kategoriji na veliku želju natjecatelja da odrade dodatni trening mlađe kategorije su se natjecale i u starijoj skupini gdje je to bilo moguće, osim za kategoriju st.kadeti koji su imali isti smjer kao i juniori te ne bi imalo smisla da penju isti smjer 2x za redom. Bilo je nekoliko superfinala, već po običaju, tako da su proglašenja malo čekala na ukupni poredak. Nadamo se da je ovo natjecanje bilo dobar trening prije iRCC-a i PH koji mlade penjače čekaju u ovoj godini.

Nakon prve sezone puno smo toga naučili u organizaciji te možemo samo najaviti da će 2.sezona biti još bolja. Bit će manjih promjena u pravilniku, ali samo kako bi kvaliteta natjecanja bila viša. Nadamo se još većoj posjećenosti mladih penjača i uključenju novih klubova u ligu. Također bi voljeli ukupnim pobjednicima na kraju sezone uručiti neke praktične penjačke poklone pa ovim putem pozivamo potencijalne sponzore da podrže SHL!

SPK Direkt nastupila je s tri natjecatelja, bili su to Marko Veseljak, Valentin i Tanja Mravlinčić.
Penjali su po dva smjera (plus finalni, ako je trebalo), Za svaki smjer imali su po jedan pokušaj i 5 minuta vremena za popeti.

Valentin je penjao u kategoriji mlađih kadeta. Popeo je oba smjera isto kao i još jedan od konkurenata pa su penjali finalni smjer u kojem je samo Valentin došao do TOP-a (do kraja) i tako zauzeo prvo mjestoMarko je u kategoriji starijih kadeta. Vidjelo se da to nije njegova disciplina, nije popeo niti jedan od smjerova do topa, a ipak je zauzeo drugo mjesto :-). Tanja je u kategoriji juniorki penjala jedina pa je, logično, zauzela prvo mjesto :-). No popela je jedan smjer do TOP-a, a drugi do pred zadnjeg hvatišta što je vrlo solidno.

UKUPNOM poretku situacija nakon zadnjeg kola SHL-a bila je sljedeća: 

Valentin Mravlinčić je, u kategoriji mlađih kadeta, uvjerljivo osvoji PRVO MJESTO sa maksimalnim brojem bodova. Za njega je konkurencija ipak bila preslaba. Marko Veseljak je u kategoriji starijih kadeta u zadnjem kolu izbio na drugo mjesto, a prvo mu je izmaklo za samo 5 bodova (Markec treba viježbati LEAD :-) ). Tanja Mravlinčić je u kategoriji juniorki osvojila PRVO mjesto, ali samo zahvaljujući izostanku Lare Juriša sa zadnja dva kola. U suprotnom sigurno ne bi bio taj poredak ;-). 

U ovoj sezoni je nastupilo ukupno 65 natjecatelja i svi su super penjali, velike pohvale! Rezultati 4.kola su ovdje, a ukupni rezultati ovdje."

 

izvor (tekst i slike): zagreb climbing, SPK Direkt