Kao što već znate, svake godine La Sportiva odabere 5 najboljih bolder penjača i organizira natjecanje u Švedskoj u već dobro poznatoj Klättercentret dvorani.

Ove godine La Sportiva je odlučila da budu šestorica, a ta šestorica su: Jan Hojer, Jernej Kruder, Alekander Megos, Adam Ondra, Jimmy Webb i Daniel Woods.

Ove godine ima još jedna novost, a to je da svi oni koji neće moći doći do karata (jer ih je samo 500 pušteno u prodaju) mogu u natjecanju uživati preko life streaminga na youtube-u, odnosno prijenos će se moći gledati na La Sportiva web strani. Nadamo se da će postavljači smjerova napraviti dobar posao jer to uvelike ovisi o samom natjecanju. Kad samo već kod postavljača, ove godine će to biti: Robert Rundin, Jocke Berglund, a njihovi asistenti u postavljanju istih će biti: Kilian Fischhuber, Sean McColl, Stefan Eklund.

Ovo jedinstveno natjecanje počinje 29.studenog 2014. godine u 20h, a završetak je planiran za 22:30.

Rezultati sa legends only 2014:
1. Adam Ondra
2. Aleksander Megos
3. Jan Hojer
4. Jimmy Webb
5. Daniel Woods
6. Jernej Kruder 

Alex Megos je na svojem facebook profilu nakon tekme rekao: "Koji događaj je bio jučer ovdje u Stockholmu! The LaSportiva Legends Only natjecanje je definitivno jedno od najboljih natjecanja ikad! Mislim da sam penjao njbolje što sam mogao i više sam nego sretan sa drugim mjestom! Nisam mislio da ću dogurati tako daleko! Hvala ostatku ekipe na lijepo provedenom vremenu i čestitke Adamu."

Za one koji su propustili gledanje tekme u živo, mogu je pogledti ovdje.

 

izvor: kletterszene