Na ovogodišnjem La Sportiva Legends only događaju pozvani su bili: Jongwon Chon, Kokoro Fujii, Alexander Megos, Rustam Galmanov i Jimmy Webb, a koji su se također i odazvali. Za one koji iole malo prate svjetske kupove znaju da su ovo zvučna imena osim Jimmy Webba i Alexandera Megosa, ali oni su toliko doprinijeli penjačkoj sceni da je to razlog zbog čega su ih zvali da se natječu na ovom legendarnom natjecanju gdje su samo odabrani.

Za one koji ne znaju, ali sumnjam da više itko ne zna, jer smo to toliko puta ponovili da već i ptice na granama znaju da je Megos prvi climber koji je na pogled popeo 9a i ne samo zbog toga nego i zbog drugih uspona koje je napravio od tada, zaslužio je biti među ovom petorkom, možda čak i puno više nego neki koji su ovdje.

Jongwon Chon

Prema onome što su pokazali na natjecanju bilo je očigledno da će se Alex i Chon boriti za prvo mjesto, jer su obojica popela prva tri problema na flash. Odmah iza njih bio je Kokoro koji je imao sve isto, osim prvog problema kojeg je popeo iz drugog pokušaja.

Alex Megos

Ali četvrti problem je bio od velike važnosti, jer Alex nažalost nije uspio popeti problem iz prvog pokušaja kao što su to napravili Chon i Kokoro, što ga je i koštalo drugog mjesta. Peti problem je za Chona bio veliki pritisak jer je znao ako i ovaj problem riješi iz prvog pokušaja da je pobjednik. Bilo je napeto i uz poneke male greške Chon se ipak uspio održati na stijeni i popeti problem te osvojiti tron.

Poredak sa natjecanja:
Jongwon Chon – KOR, 5 tops, 5 tries
Kokoro Fujii – JAP, 5 tops, 7 tries
Alexander Megos – GER, 4 tops
Rustam Gelmanov – RUS, 2 tops, 4 bonus
Jimmy Webb – USA, 2 tops, 2 bonus

izvor i slike: La Sportiva Legends Only
članak naspisao: Marko Žabčić