la sportiva legends only 2015

Na ovogodišnjem La Sportiva Legends only događaju pozvane su bile: Janja Garnbret, Shauna Coxsey, Melissa Le Nevé, Jule 

Wurm i Anna Stöhr, koje su se također i odazvale. Sve su to vrhunske penjačice i natjecateljice od kojih su neke osvajale i nekoliko godina za redom prva mjesta na svjetskim kupovima i prvenstvima, te ujedno bile i prve u sveukupnim poredcima.

Ove godine momentalno u sveukupnom poretku u bolder disciplini na prvom mjestu (sa velikom bodovnom razlikom) je Shauna Coxsey, a Anna Stöhr je (ako me pamćenje dobro služi) sedmerostruka prvakinja prošlih godina u bolder disciplini.

Janja Garnbret

Janja Garnbret je mlada Slovenka koja je 2015 godine prvi puta nastupila u svojoj i seniorskoj kategoriji, te je bila pravo osvježenje za boldersku scenu. Da je pred njome velika natjecateljska i penjačka karijera, svjedoče i njezini rezultati, kako na umjetnoj tako i na pravoj stijeni. Janja je osvojila svako pojedinačno natjecanje uključujući i svjetsko prvenstvo u njezinoj kategoriji u zadnjih dvije godine i uzela je dva srebra i broncu na tri seniorska svjetska kupa na kojima je nastupila. Naravno govorimo o lead-u.

Shauna Coxsey

No kada su pitali Annu koje natjecateljice se najviše boji odnosno za koju smatra da je superiornija od njih četiri, nije mogla nikoga izdvojiti. Da je Janja svjetska klasa to je dokazala kroz natjecanja, a i na ovom natjecanju gdje se doslovno prošetala kroz smjerove na kojima su se druge natjecateljice mučile. i tako doslovno popela svu konkurenciju na ovogodišnjem La Sportiva Legends Only natjecanju.

Kako je to izgledalo na natjecanju pogledajte video.

Poredak sa natjecanja pogledajte u nastavku:
1. Janja Garnbret, SLO
2. Shauna Coxsey, GBR
3, Melissa Le Nevé, FRA
4. Jule Wurm, GER
5. Anna Stöhr, AUT

izvor i slike: UKC