Fothia iRCC 2014 predposljednje kolo ZagrebClimbing

"Jučer je u Zagrebu održano pretposljednje ovogodišnje natjecanje Regionalnog kupa. Organizaciju je odlično izveo Fothia team predvođeni glavnim dirigentom Ivanom Pevecom , naustrašivim Krešom Morićem i smireno zabrinutim Alanom Križanićem. Svoj su obol ovoj odličnoj tekmi dali i svi ostali sudci, osiguravači i ostali pomagači.
Odlični su bili i smjerovi, taman po mjeri, što je onemogućilo brojne podjele mjesta kao na nekim drugim sličnim natjecanjima.
Zbog domaćinstva, bilo je naravno nešto više domaćih natjecatelja poglavito iz Zagreba ( Durango, Pulfer, Velebit) ali i iz Splita i Rijeke.

Rezultati su bili odlični a posebno treba istaknuti tri Pulferove pobjede.
U kategoriji U 12 curke,iako mala rastom Lara Kmoch pokazuje da je prava fajterica, a visinu nadoknađuje specifičnim dinamičnim penjanjem ne libeći se ni skokova kada je prekratka za doseg hvatišta.

U kategoriji U14 malo starije curke odlična je bila i Jani Zoraj koja vodi bespoštednu borbu s austrijankom Laurom Lammer. Ovaj puta Jani je bila dominantnija, izvukla je sve iz sebe i zasluženo pobijedila. Sada zaostaje samo nekoliko bodova u ukupnom poretku te će zadnje natjecanje u Wolfsbergu biti vrlo zanimljivo glede borbe za prvo mjesto.

U najstarijoj kategoriji  U16 kod muških Borna Čujić odnosi rutinsku pobjedu, iako mu je to obzirom na  plan rada reprezentacije, ovo bilo tek prvo ovogodišnje natjecanje.

Od ostalih rezultata vrijedi istaknuti šesto mjesto Jana Mišića ( SPK Durango ) u kategoriji U10. U istoj kategoriji kod djevojčica Bakić Lana osvaja sedmo, a Anđelić Mila sedmo mjesto. Obje iz Duranga.

Odlična je bila i Pia Čuljak (Velebit) u kategoriji U14. U kategoriji U14 kod dječaka Zekan Fran (Velebit) bio je osmi.  Istu poziciju osvaja i Javorić Kaja (Pulfer) u kategoriji U16 kod djevojčica.

Sljedeće finalno natjecanje na rasporedu je u austrijskom Wolfsbergu 05.10.2014"

Rezultati ostalih natjecatelja : ovdje

 

izvor (tekst i slike): Zagreb Climbing