"S "malim" zakašnjenjem donosimo rezultate BWSC-a 2012 godine.

Iako uz mali broj natjecatelja, velika posjećenost i odlična atmosfera ovogodišnjeg BWSC učinili su ovaj događaj onime što je on oduvijek jest - najljepšim penjačkim okupljanjem u Hrvatskoj!

Osim novog brzinskog rekorda samog smjera, od organizatora smo saznali da je na ovogodišnjem BWSC-u oboren i rekord posjećenosti parku.

Od Vertikalovaca, nastupili su The naveza Braća Levatić, neponovljivi as sjevera - Emil Mucko - u navezi sa Starigradskim penjačem Markom Marasovićem, te naše mlade uzdanice Roko Lončar, Sara i Anamarija Lovrec.

Detaljne rezultate i ostalo pročitajte u nastavku!

Ove godine, braća Levatić odlučili su malo drugačije pristupiti ovom natjecanju od prošlih godina. S treningom su počeli skoro dva mjeseca prije natjecanja, s jednim ciljem - obaranje dosada mitskog rekorda naših Čorka i Sakača. Treninzi po Pokojcu i kasnije u samoj Paklenici uključivali su i preko 1000 metara penjanja tjedno, uz zgibove i trčanje gore-dolje po nadvožnjacima. Planove je prvo kvarila kiša, a zatim i jako sunce, ali željezna volja je prevladala i trud se isplatio - Levatići su uvjerljivo pobijedili s vremenom od 20:49, skinuvši pritom i rekord. Vrijeme se opako približava magičnoj granici od 20min, a ide li ispod mogli bi saznati već iduće godine :).

Mucko i Marko, unatoč tek nekoliko treninga u smjeru, ostvarili su respektabilno vrijeme od 24:06 i osvojili 2. mjesto. Zg-asevi Pevec i Morić zauzeli su treće mjesto s 34:47.

Dan poslije seniora na redu su bila djeca, i tu se pokazalo da varaždinska tradicija brzinskog penjanja nema straha za budućnost: Roko Lončar, kao najmlađi natjecatelj, u tijesnoj borbi osvojio je prvo mjesto pobijedivši starije konkurente, dok su sestre Sara i Anamarija Lovrec osvojile su treća mjesta.

Foto galeriju uvijek odličnog Luke Tambače možete pogledati ovdje."

 

izvor (slike i tekst): Pk-Vertikal