Već po tradiciji, članovi PK Vertikala osvojili su gotovo sve što se dalo osvojiti na još jednom odličnom izdanju Pakleničkog festivala BWSC. Festival je ove godine uveo mnogo novosti, trajao je čak 5 dana, te su uz tradicionalno brzinsko natjecanje održane i nove discipline penjački maraton te trekking utrke. Velike pohvale organizatoru na novostima, te na odličnim nagradama - pogotovo disciplina BWSC, gdje je ukupni fond nagrada iznosio 28ooo kn. Jedva čekamo sljedeću godinu!

Malu foto galeriju možete vidjeti ovdje.

Za detaljne rezultate pročitajte više! BWSC, vidimo se dogodine!

 

XIV. Big Wall Speed Climbing – PAKLENICA 2013.
Braća Levatić pobijedila su u brzinskom natjecanju iako su nastupili po kiši. Koliko je bilo mokro pogledajte na slici (photo uvijek odlični Luka Tambača). Vrijeme je bilo 27.02 minuta.
Sve rezultate BWSC natjecanja pogledajte ovdje.

 

Natjecanje 24 SATA PAKLENICE
Igor Čorko i Ivan Vitez pobijedili su u muškoj konkrenciji Pakleničkog maratona sa 4 ispenjana smjera u Anića Kuku (Black Magic Woman 7b+, Šubara 6c+, Albatros 7a, Klin 6c+, sve to za 10 sati), a samo ih je kiša spriječila da popnu još planirana 3 smjera. Također, Emil Mucko i Marko Skorić bili su 6.

U mješovitoj konkurenciji drugo mjesto osvojili su Petra Bregović i Jurica Levatić (kojem samo BWSC nije bio dosta!).
Sve rezultate maratona pogledajte ovdje.

 

VI. Kids' Speed - PAKLENICA 2013.
U Kids Speed natjecanju pobijedili su Roko Lončar (mlađa kategorija) i Sara Lovrec (starija kategorija), te je još Anamarija Lovrec zauzela i treće mjesto.

Sve pohvale malom Roku (9) koji ima jedan konstantan uspon u natjecateljskom svijetu. Najme, Roko je prošle godine također nastupio na BWSC natjecanju i osvojio prvo mjesto. Njegov napredak se vidi kroz njegovo vrijeme koje je svakim treningom bilo sve bolje i bolje. Prošle godine mu je za osvojeno prvo mjesto trebalo 1:18 min., dok je ove godine na treningu imao najbolje vrijeme 53 sek., a na sami dan natjecanja 43 sek. U tome su mu zasigirno jako pomogli i gimnastički treninzi u GK Vindija, gdje je u dobivanju njegove snage glavnu ulogu odigrao njegov trener Emil Šanjek. Pa su se tako sa dva gimnastička i dva penjačka treninga rezultati morali vidjeti.
Detaljnije o budućim zvjezdama BWSC-a pogledajte ovdje.

 

I. PAKLENICA TREKKING TRAIL 2013.
U zadnje vrijeme naši su članovi aktivni i u trkačkim disciplinama - a svoju dobru formu potvrdili su sa tri medalje (2 prva mjesta!).

U trekking utrkama Marjan Lonjak je pobijedio u jogging klasi (12km), Marko Leljak je osvojio 3. mjesto u light klasi (20 km) a glavnoj utrci pobijedio je Vanja Šomođi - klasa ultra (40 km - trebalo mu je 8h 34min da završi utrku). Netreba zaboraviti ni naše cure u light kategoriji - Neda Slukić bila je 4. a Maja Grgurić 5.
Sve rezultate Trail utrka pogledajte na fejs stranici BWSC-a.

 

VI Paklenica Film Festival
I da to ne bi bilo sve pobrinuo se David Koljnrekaj, čiji je film o BLOKuosvojio publiku te odnio prvo mjesto na Paklenica film festivalu.

 

članak paisali: Perica Levatić i Goran Gal